Rotenburger Rundschau Free Article Directory

the World,s Largest Free Instant approval Article Directory

A szállítmányozó cégek ma

A szállítmányozás kialakulása magával vonta bizonyos szintű egységesítés, standardizáció kidolgozását, hiszen az egyes speditőrök a céges a feladatokat máshogyan értelmezték, különböző dokumentumokat, igazolásokat használtak. Ezért 1926-ban létrehozták a FIATA-t, mely a francia „Fédération Internationale des Associations des Transitaires et Assimilés” szó rövidítése, magyar megfelelője a Szállítmányozó Szövetségek Nemzetközi Föderációja. A szervezet befolyása globális, hiszen ez a legnagyobb nem kormányzati szervezet a fuvarozás területén.

Fő céljaik közé tartozik az okmányok és kereskedelmi feltételek egységesítése és folyamatosan naprakészen tartása, így emelve a szolgáltatások színvonalát. Továbbá szakmai képzésekben, felelősségbiztosításban de még elektronikus kereskedelemhez szükséges eszközökkel kapcsolatos kérdésekben is segítik a szállítmányozó cégeket.

Érdekesség még, hogy a szervezet tagjai részére egy speciális bíráskodási eljárást is kidolgozott, mely a cégek közötti jogviták megoldásában hivatott segíteni, előnye, hogy bírósági procedúra nélkül, jelentősen alacsonyabb költséggel oldja meg a vitás kérdéseket, helyzeteket.

precizkoltoztetes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *