Rotenburger Rundschau Free Article Directory

the World,s Largest Free Instant approval Article Directory

Mi jellemző a különféle szállítmányozási formákra?

A szállítmányozás az árutovábbítás folyamatát jelenti, amelynek megszervezése komplex feladat. A cél minden esetben az, hogy a szállítandó dolgok a lehető leghamarabb, a leggyorsabb módon, teljes biztonságban célba érjenek. Szem előtt tartják azt is, hogy költséghatékony megoldást találjanak, az útvonal és a szállítandó járművek terén is. Sokszor megesik, hogy ennek érdekében több szállítási módot választanak egy adott rakomány célba juttatásához, ezt nevezik kombinált szállítmányozásnak. A fuvarozás és a szállítmányozás közti különbség annyi, hogy a speditőr cég kizárólag a szállítás folyamatát szervezi meg, míg a fuvarozó cég le is bonyolítja járműveivel.

Ismerjük meg a különféle szállítási módokat!

A közúti szállítmányozásnak hatalmas szerepe van, legyen szó bármelyik szállítási módról a közútit szinte minden alkalommal alkalmazzák, hiszen nagyon ritka esetben van kiépítve vasúti hálózat konkrétan az adott raktárhoz. A vasúti egyébként sokkal költséghatékonyabb a közútinál, ezért többnyire igyekeznek úgy megszervezni a folyamatot, hogy ameddig csak lehet vasúton történjen a szállítás, majd folytatódjon a közúton.

A tengeri szállítmányozás az összes közül a leglassúbb, akár hónapokba is telhet mire megérkezik az áru. Ideális választás, ha nem sürgős a rakománynak célba érnie, illetve, ha nagy mennyiségű szállítandó dologról van szó. A légi pedig a leggyorsabb és a legdrágább, elsősorban akkor döntenek emellett, amikor nagyon rövid határidővel szükséges a küldeménynek megérkeznie egy jóval távolabb eső helyre. Főleg kis méretű és nagy értékű tárgyakat szállítanak repülővel. Előnye, hogy biztonságos és jól nyomon követhető, valamint a csomagolással sem kell különösebben törődni, mivel a rakodás speciális eszközök segítségével történik.

skylog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *